More
Social Media

6 ситуации, когато затъмняващите завеси са просто необходими

pixabay

За направата на затъмнени завеси се използва специална тъкан, чиято светлоустойчивост е 90-100%. Ако все още не сте решили дали имате нужда от това „изобретение“, слушайте експерта на онлайн изданието BelNovosti, дизайнерът Юлия Тичино: тя ни каза кога такива продукти са просто незаменими.

1. Разбира се, първите хора, които ще се нуждаят от затъмняващи завеси, са собствениците на апартаменти, чиито прозорци гледат на юг или югоизток.

В този случай престоят в стаите ще бъде доста проблематичен заради пряката слънчева светлина.

2. За тези, които работят от вкъщи и са създали уютен офис в апартамента си, затъмнените завеси ще им помогнат да не се разсейват от външни дразнещи фактори.

3. Ако срещу прозорците на вашата спалня (или друга стая в къщата) има източник на изкуствено осветление – фенер, рекламен надпис и т.н. – такива продукти ще бъдат само от полза.

4. Друга категория хора, за които са подходящи  затъмняващите завеси, са служители, които са принудени да прекарват нощните часове на работа и, напротив, използват деня за сън.

5. Такива продукти няма да са проблем за семейства с малки деца, защото те просто нямат нужда никой, включително слънчева светлина, да ги безпокои по време на дневния сън.

6. И накрая, ако обичате да използвате проектор за гледане на филми, животът ви ще бъде много по-лесен, ако инвестирате в затъмняващи завеси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *