More
Social Media

5 възможни причини интериорът да изглежда скучен и безвкусен

pixabay

Използването на красиви мебели и скъпи довършителни материали изобщо не гарантира, че помещенията ще имат стилен външен вид.

Неправилното подреждане на нещата и прекаляването с някои детайли може да доведе до липса на елегантност и комфорт в интериора.

Освен това, стопаните може да са направили грешка при избора на стил и цветове.

Юлия Тичино, експерт в областта на дизайна и интериорния дизайн, изброи грешките, които карат интериора да стане безвкусен.

Много мебели

Това е често срещана грешка на тези, които живеят в апартаменти с малка площ.

Липсата на пространство принуждава собствениците на помещения да подреждат плътно мебели и различни домакински уреди. Хората се опитват да заемат всеки свободен ъгъл с тези неща.

Но не трябва да правите това. Изобилието от дивани, нощни шкафчета и рафтове няма да направят стаите красиви и удобни. Точно обратното.

Много огледала

Ясно е, че отразяващите повърхности визуално превръщат тясната стая в широка.

Но едно или две огледала ще бъдат достатъчни. Няма смисъл да правите стаята огледална. Това е признак на лош вкус. Освен това, да си в такъв „лабиринт“ не е много приятно.

Много декорации

Разбира се, стайни растения, картини и фигурки украсяват помещенията. Но само при умерена употреба.

Ако има твърде много фигури и цветя (особено изкуствени), тогава гостите ясно ще стигнат до заключението, че жителите на апартамента нямат чувство за стил.

Опит за „комбиниране“ на няколко стила

Препоръчително е да изберете един стил. Няма смисъл да се опитвате да свържете няколко. Освен това, различните опции за дизайн не винаги са съвместими помежду си.

Несъвместими цветове

Една стая може да загуби своя интересен външен вид, ако цветовете са избрани неправилно. Не забравяйте, че синьото не се съчетава с черно, а зеленото с оранжево.

Проучете таблицата за съвместимост на цветовете, преди да боядисате стени и мебели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *