More
Social Media

4 неща от тавана на баба, които може да са антикварна находка

pixabay
  1. Бижута

Може би най-очевидното съкровище, което можете да намерите сред “наследството” на вашата баба. Стойността му, на първо място, е равна на материала, от който е направен: благородни метали, камъни, рязане. За да сте сигурни, че това не е калаен фалшификат, просто почистете бижуто старателно: с паста за зъби у дома или се свържете със специалист. И тогава започва забавлението – трябва да разберете произхода и историята на намерения пръстен или висулка. В края на краищата, дори и да не е имало благородство в семейството, по време на периода на лишаване от владение благородната собственост може да бъде в употреба на всеки.

2. Архив

Ако семейството ви е имало изключителни фигури в областта на науката, литературата, журналистиката и други, тогава има голям шанс да станете собственик на ценен архив. Снимки, дневници, писма – всичко това не са просто парчета хартия, а най-важните исторически документи. Сортирайте отпадъчната хартия внимателно!

3. Коледна украса

Напоследък ретро коледната украса е в невероятно търсене сред колекционерите. Разбира се, в къщата на повечето от нас има много играчки от периода на 70-те години, просто те са с малка стойност. Но по-старите продукти просто струват теглото си в злато. Разбира се, състоянието на играчката също играе важна роля – чипсовете и пукнатините ще намалят цената й.

4. Порцелан

През 90-те години активно се опитвахме да се отървем от такава реликва от съветската епоха като бюфет на баба, пълен с порцелан и кристал. Но какви късметлии могат да бъдат тези, които са запазили тези бюфети, защото освен щампования сервиз на Мадона, там може да има наистина ценни предмети. Обърнете чашите и чинийките с главата надолу и внимателно разгледайте надписа на гърба. Ето маркировка, която може да бъде начертана, натисната или щампована от външната страна на дъното: фабричната емблема, дата на производство или серия – обещава печалба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *