More
Social Media

3 начина за визуално разширяване на коридора

pixabay

Липсата на свободно пространство в коридора е често срещан проблем. Много често стаята се характеризира с това, че е прекалено тясна и с липса на комфорт.

Въпреки това, всеки може да направи коридора да изглежда по-просторен. За да постигнете това, просто следвайте три стъпки.

Юлия Тичино, експерт в областта на интериора, говори за интересни дизайнерски техники.

Огледало

Нека започнем с най-простия трик. Можете визуално да разширите стаята, като монтирате огледало. Отражателната повърхност трябва да бъде разположена на една от страничните стени. Желателно е огледалото веднага да хване окото.

Ако желаете, коридорът може да бъде визуално удължен. За да направите това, достатъчно е да монтирате огледална повърхност на далечната стена. Заради това ще има усещане за голямо разстояние.

Правилно проектиран под

Стаите изглеждат по-широки, когато подовата настилка е колекция от дъски, разположени не напречно, а по дължина. Благодарение на тази техника стените ще изглеждат като „отблъснати“.

Правилното разположение на осветителните телата

Подобен ефект може да се постигне чрез насочване на светлината в страни. Нека лампите „гледат“ не към пода, а към стените. И тогава стаята ще стане много по-просторна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *