More
Social Media

3 грешки при съхранението, без които не може да мине нито един малък апартамент

Щастливият живот в малък апартамент е невъзможен без подходяща организация за съхранение.  Затрупаните рафтове, недостъпността на необходимите предмети и масивните мебели предизвикват раздразнение и пречат на поддържането на реда, правилно смята дизайнерът Юлия Тичино.

Нека да разгледаме често срещаните грешки, които се допускат при подреждането на малко пространство, за да ги избегнете при създаването на комфорт в дома си.

Обемни шкафове

Масивните мебели в малките апартаменти са най-голямото възможно зло. Заемат твърде много място, ограничават пространството и често не е достатъчно просторно.

Затова се опитайте да изоставите свободно стоящите шкафове и да ги замените с вградени модели. Те са компактни, имат много рафтове и летви, удобни врати и възможност за избор на височина и дълбочина.

Можете дори да поръчате шкаф, който се издига до тавана, за да увеличите пространството за съхранение и да избегнете натрупването на прах. За да се слеят мебелите с пространството, боядисайте ги в тон със стените.

Празни стени в хола

Собствениците на малки апартаменти не могат да си позволят да оставят стените празни – в противен случай няма да имат достатъчно място за съхранение.

Вместо това, те трябва да използват стенни шкафове, рафтове и модулни системи. Откажете се от идеята да оставите стена само с един телевизор. По-добре е да монтирате стена за телевизор с чекмеджета или висящ шкаф за книги, документи и други предмети.

Легло или диван без чекмеджета

Независимо дали избирате легло или диван за вашата спалня, важно е те да имат чекмеджета за съхранение. Модерните модели с ниши са стилни, просторни и могат да заменят скрин, шкаф или килер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *