More
Social Media

10 лесни начина да направите спалнята си луксозна

pixabay

Всяко пространство може да бъде трансформирано до неузнаваемост. И сега е моментът да го направим, защото през студения сезон прекарваме много повече време у дома.

Прости действия като добавяне на допълнителни възглавници, смяна на спално бельо и освежаване на въздуха могат да повлияят на вашия комфорт, настроение и дори на качеството на съня ви.

Дизайнерите споделиха какво трябва да направите, за да придадете петзвезден лукс на интериора на спалнята си .

Купете голямо одеяло

Без значение какъв тип завивка е най-подходяща за вас, за да изглежда достойно за луксозен хотел, тя трябва да е голяма.

Използвайте одеяло с един размер по-голямо от вашия матрак, така че да виси над леглото от всички страни.

Потърсете меко бяло спално бельо

Няма по-добро усещане от възможността да си починете върху бели чаршафи, изработени от висококачествен египетски памук, като 400 каунт.

Цветът също е важен. В луксозните хотели чаршафите винаги са ослепително бели, така че трябва да се отървете от щампованите или цветни комплекти.

Добавете възглавници

Нито един луксозен хотел не е пълен без добри възглавници, защото основното е леглата да бъдат възможно най-удобни.

Поставете два чифта възглавници вертикално в горната част на леглото, след това по-малки квадратни възглавници отпред, последвани от кадифени или копринени възглавници, които допълват цвета на стаята.

Издърпайте одеялото върху възглавниците, сгънете го обратно за това, което е известно като „ефект на престилката“, след което пъхнете одеялото под матрака за истински стил на хотелско легло.

Помислете за осветлението

Изберете комбинация от осветление, за да създадете комфортна атмосфера във вашата спалня и да й придадете по-изискан и луксозен вид.

Хотелите обръщат голямо внимание на осветлението в стаите си, така че добавете ниски настолни лампи на нощните шкафчета, централен полилей на тавана, както и стенни лампи и големи огледала в спалнята си.

Премахнете ненужните неща

Премахването на безпорядъка във вашата спалня, за да оптимизирате пространството, ще създаде по-луксозен подход към вашето оформление.

Един от най-простите, но най-ефективни начини да придадете на спалнята си луксозен вид на хотел е да избегнете бъркотията.

Наличието на множество, често несъответстващи предмети в една стая може да бъде разсейващо.

Често трябва да съхранявате много неща в спалнята, в който случай си струва да помислите за скрити места за съхранение. Например, места за съхранение могат да бъдат осигурени в основата на леглото, в гардероба и прикрепени нощни шкафчета.

Особено внимание трябва да се обърне на практичността, като например поставянето на нощни шкафчета в близост до електрически контакти. Що се отнася до бижутата и дрънкулките, добре е да се придържате към манталитета „по-малкото е повече“.

Изберете спокойни тонове

Тенденциите за смели цветове в интериора не са забранени, но ако искате да създадете луксозна спалня в хотелски стил, хармоничният цвят е от ключово значение. Един от най-забележителните елементи на луксозните стаи е цветовата схема. Мислете в съответствие с тенденцията Quiet Luxury.

За да създадете успокояваща и луксозна атмосфера, изберете неутрални цветове като кафяво, бежово и кремаво или потъмнете с тъмносиньо и тъмнозелено.

Освен това, не стана въпрос само за най-добрия цвят на боята за спалнята – завесите, подовата настилка и произведенията на изкуството трябва да съответстват на този цвят.

Изберете внимателно таблата си

Леглото е семантичен и композиционен център на вашата спалня. Ето защо изборът на табла е много важен. За да изглежда спалнята ви като бутиков хотел, по-добре изберете сива кадифена табла. По-луксозен вариант е легло с тапицерия във френски стил и богато украсени детайли. Елегантните табли са една от най-добрите тенденции в спалните за 2024 г.

Опитайте да боядисате или претапицирате артикулите си, за да спестите пари за нови артикули.

Класическите елементи, включително столове, тоалетки и шкафове, могат да зададат тона на вашата спалня. Дървените мебели могат значително да подобрят усещането за лукс в една стая.

Не пестете от завеси

Ако искате спалнята ви да се чувства като в луксозен хотел, важно е да покриете прозорците си с няколко слоя текстил, за да сте сигурни, че спалнята ви осигурява добър нощен сън. Използването на затъмняващи завеси е бърз и лесен начин да добавите елемент на лукс към спалнята си, освен това е невероятно практичен. Те не само затъмняват стаята ви, за да можете да спите по-добре, но също така придават на спалнята ви луксозно усещане и завършек на хотелска стая, в който с удоволствие ще се връщате.

Погрижете се за малките неща

Добре проектираната спалня веднага изглежда по-достойна за петзвезден статут, защото дяволът е в детайлите, добавяйки нотка лукс.

За тези, които се колебаят да използват смела цветова схема в спалнята, кит или одеяло може да бъде идеалният начин да добавите поп цвят към стая с неутрални тонове. Покривало или одеяло в края на леглото може да свърже стаята заедно и да превърне леглото във фокусна точка на стаята, добавяйки усещане за лукс.

Ако покривалото за легло или завивката не е по вкуса ви, инвестирането в други изявени предмети като стенни рисунки може да бъде един от най-лесните начини да направите спалнята си луксозна.

Надстройте своя матрак

Усещането за добра почивка се постига преди всичко благодарение на висококачествен матрак. Ако бюджетът ви не позволява нов матрак, добавянето на добър горен матрак може да подобри ситуацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *