More
Social Media

Четири растения, които могат да разрушат дома ви

pixabay

Някои растения могат да причинят сериозни щети на дома ви. Градинарите препоръчват стриктно да се контролира растежа им или изобщо да не се засаждат в непосредствена близост до сградата.

Някои растения се развиват много бързо, превземат стени и подкопават основата с мощната си коренова система. Експертите на Express.co.uk посочиха   основните растения, които могат да причинят най-много щети на структурата на къщата, и обясниха как да ги контролирате или унищожите.

Японска фалопия

Мощната коренова система на японската фалопия намира слаби места в основата и дренажните системи и постепенно ги унищожава. Растежът на това растение може да причини много вреди, така че трябва да помислите внимателно, преди да го засадите във вашия имот.

Най-ефективният начин за борба с японската фалопия е пръскането на стъблата с химикали, но тази работа обикновено изисква специалист. Процесът на справяне с това растение може да се проточи с години.

Бръшлян

Бръшлянът може да расте във вашата градина през цялата година, ако пълзи по стените на къщата ви, може да създаде пукнатини в конструкцията, през които прониква влагата. Тъй като бръшлянът е силно прикрепен към стените, той може да повреди повърхностите на стените или да блокира канали и улуци.

Най-ефективното средство за контролиране на растежа на бръшлян е механичното отстраняване. Въпреки че може да отнеме много време, този метод е наистина ефективен. Ако искате да се отървете от наметалото, просто го изкоренете. Ако бръшлянът виси по стените ви и не ви харесва, отрежете го в основата, за да оставите растението да изсъхне, след което го отстранете лесно.

Белият оцет също е безопасен и нетоксичен метод за унищожаване на растението. Напръскайте оцет, сол и сапун директно върху листата и оставете киселината да убие растението за няколко дни.

Кампсис

Кампсисът, известен още като тръбна лоза, се разпространява изключително бързо заради обширната коренова система на лозата. Растението обикновено цъфти през лятото и до есента. Корените на Кампсиса могат сериозно да повредят основата на къща или основата на ограда.

Експертите препоръчват борбата с растението с вряла вода. Врялата вода може да се използва като хербицид за третиране на тръбни лози по евтин, ефективен и естествен начин. Първо отрежете лозата на нивото на земята, след което я залейте с вряла вода.

Полски хвощ

Хвощът е плевел, който обикновено расте през пролетта и лятото и е добре известен с това, че разкъсва павирани площи и унищожава озеленени площи.

Премахването му ръчно е изключително трудно. Дълбоките корени изискват много повече работа, отколкото лекото плевене, което е неефективно и може да влоши проблема. Експертът предлага да се борите с хвоща със стандартен хербицид.

Неправилното плевене може да накара растението да израсне отново от всички останали малки парчета. Въпреки това, премахването на издънките веднага щом се появят може да намали заразяването на мястото. Ако хвощът се появи на тревните площи, той също може да се контролира чрез редовно косене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *