More
Social Media

Реколтата от тиквички е гарантирана: 5 от най-вкусните разновидности на популярния зеленчук

pixabay

Тиквичките са един от най-популярните сезонни зеленчуци, от които можете да приготвите огромен брой различни ястия. Затова градинарите се опитват да разберат кои сортове са най-продуктивни.

Заедно с експерта, научен агроном, ландшафтен дизайнер Анастасия Коврижних, ще разберем кои сортове зеленчуци е най-добре да засадим, за да получим богата реколта.

5 най-добри сорта тиквички

Един от най-плодотворните е сорт Ардендо F1. Още 40-45 дни след поникването на храстите се появяват първите плодове със светлозелен, почти бял оттенък.

Сорт Грибовски 37 се отличава с леко коремна форма и светлозелен цвят. Универсален плод, подходящ за пържене, мариноване и приготвяне на вкусен хайвер от тиква.

Сортът Tender Zephyr F1 е подходящ за тези, които искат да опитат плодовете от новата реколта. От покълването до появата на първите тиквички минават само 25-30 дни.

Любителите на тиквички трябва да обърнат внимание на сорта One Ball. Ярко жълтите, почти сферични плодове се отличават с това, че малките плодчета имат вкус на краставици и могат да се консумират пресни.

Черна гора F1 е сорт с рекорден добив, който ви позволява да получите около 13 кг плодове на квадратен метър.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *