More
Social Media

Къде да разположите домашния офис в малък апартамент

pixabay

Много хора понякога трябва да решават някои от работните проблеми у дома, така че офисът в апартамента е много подходящо решение. Също така е лесно да отделите цяла стая за офис, ако живеете в къща или голям апартамент.

Във всички останали случаи трябва да се опитате да “поберете” работната зона във всяка част от интериора.

Какви опции могат да бъдат разгледани

Използвайте перваза на прозореца

Свикнали сме със стандартни решения, които предвиждат малки первази, върху които могат да се поставят максимум няколко саксии. Можете обаче да поръчате перваза на прозореца с по-просторен плот.

В резултат на това, вашето работно място ще заема минимум място, отбелязва интериорният дизайнер Юлия Тичино. Ако правилно изчислите размерите на плота, тогава на перваза на прозореца можете да поставите всичките си работни принадлежности.

Ако имате просторен балкон

Ако има такова предимство, определено трябва да се използва. Разбира се, ще трябва да помислите върху редица технически въпроси, свързани с изолацията и електричеството, но тези усилия ще се изплатят.

Ще бъде много удобно да работите на балкона, изолиран от членовете на семейството. Освен това, през деня ще имате идеално осветление.

Компактен рафт

Има много интересни решения за домашен офис, които са предназначени за собствениците на малки апартаменти. Можете да намерите малък рафт, който ще се превърне както в работно място, така и в “склад” за аксесоари.

Някои предлагат и опции за маси, които се закрепват директно към стената и се отстраняват, когато не са необходими.

Всяка свободна зона в апартамента

Ако живеете сами, можете да изберете всяка част от жилищното пространство, да монтирате всичко необходимо и да работите удобно.

Ако имате роднини, ще трябва да се “оградите” с паравани или да се опитате да намерите най-уединеното място. Обърнете внимание на част от хола или спалнята.

Идеално е, ако в къщата има малка ниша. Тогава ще бъде възможно да поставите работното си място, без да навредите на външния вид на апартамента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *