More
Social Media

Къде да поставите коледно дърво в апартамент: Фън Шуй правила

коледна украса

Дизайнерите отбелязаха интересен момент. Смята се, че просперитетът и късметът през следващата година могат да бъдат изплашени от неподходяща декорация или неподходяща подредба на масата.

В този случай трябва да помислите: дали основният новогодишен символ – коледното дърво, украсено с играчки – е на правилното място?

Експерт в областта на дизайна и интериорния дизайн Юлия Тичино каза къде в къщата трябва да поставите коледното дърво.

Малко вероятно е даоистката практика за изследване на космоса да има нещо общо с християнския празник Коледа. В случая с настъпващата година на Дракона темата е по-актуална.

Какво съветва фън шуй

В идеалния случай дървото трябва да е в центъра на стаята, тогава то може да бъде основата на всички празнични декорации. Казват, че подобно решение хармонизира семейните отношения.

Къде не можете да поставите коледна елха

В близост до врати и прозорци, както и в проходи, където енергията не се задържа. Поставянето на елхата в ъгъл също не е вариант. Ъгъл във Фън Шуй е символ на стагнация и блокирана енергия.

Какво друго да вземете предвид

Размерът на дървото трябва да бъде пропорционален на свободната площ. С други думи, обемистата елха ще заеме цялото свободно пространство и вече няма да може да произведе желания ефект.

Освен това не забравяйте за подходящите цветове, броя на играчките на елхата и декорациите в интериора като цяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *