More
Social Media

Как паричното дърво да цъфти и да привлича пари

pixabay

Красула, или, както се нарича популярно, парично дърво, е може би едно от най-популярните растения сред феновете на стайните растения.

Може би, предполага агрономът, ландшафтен дизайнер Анастасия Коврижных, такова разпространение на това растение е свързано със способността му да служи като магнит за пари – ако вярвате на поверията, разбира се.

Има обаче едно важно условие – ако искате парите да текат към вас като река, растението трябва да ви хареса, да е с добре поддържан външен вид и за предпочитане да цъфти.

Последната точка заслужава специално внимание: не е възможно да срещнете цъфтяща Красула толкова често.ж Ситуацията обаче е лесна за коригиране чрез създаване на необходимите условия за цъфтеж на растението.

Първо, възрастта на дървото не трябва да бъде по-малко от 5-6 години.

Второ, продължителността на дневната светлина по никакъв начин не влияе на процеса на образуване на цветя: напротив, за разлика от повечето растения, Красулата избира есента или зимата, за да цъфти.

Следователно от септември растението трябва да се премести на балкона, тоест на място, където е сравнително тъмно и студено. Благодарение на това действие ще можете да поставите растението в състояние на така наречената хибернация. През този период не трябва да се прилага торене, а поливането трябва да се намали до веднъж на всеки 3 седмици.

До края на октомври, когато охлаждането може да се нарече значително, върнете цветето на топлина. На следващия ден сложете комплексен тор, съдържащ калий, фосфор и азот.

Отличен избор ще бъде азофоска, която ще изисква 1 чаена лъжичка на 1,5 литра вода. Освен това няма да навреди да напръскате дебелото растение с циркон – цъфтежът трябва да настъпи след 2-3 седмици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *