More
Social Media

Как можете да спестите пари от ремонт на апартамент

pixabay

Ако извършите ремонтните дейности сами (не всички, разбира се, но само тези, при които не е необходимо да търсите специалисти), ще можете да обновите интериора на много по-ниска цена.

Тези и други препоръки, които като цяло ще ви помогнат да спестите много пари, бяха споделени от експерта дизайнера Юлия Тичино.

Следващият съвет е следният: не се опитвайте да обновявате всичко наведнъж – както показва практиката, когато предприемете ремонт, в главата ви се появяват мисли как да замените абсолютно всичко с нови мебели.

Опитайте се да си кажете „стоп“ и внимателно преценете ситуацията – някои предмети от интериора могат да ви служат десетилетия, например пребоядисан гардероб или диван с ново покритие върху него.

Можете да попълните бюджета си, като продавате ненужни неща – домакински уреди, мебели, книги, всякакви колекционерски дрънкулки… списъкът може да продължи дълго.

Между другото, можете успешно да продадете някои неща, например вана или печка за цветни метали, като по този начин не изпразвате, а напротив, попълвате касичката си.

Следващото предложение е пряко свързано с предишното: помислете за закупуване не на нови неща, а на такива, които вече са били използвани.

Ако изобщо не искате да купувате употребявани неща, опитайте се да се убедите да не купувате оригинала, а да закупите аналог – има бюджетна алтернатива, в чиято цена не е включена сумата за марката, за почти всичко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *