More
Social Media

Как да обновите кухнята без ремонт: Няколко дизайнерски идеи

pixabay

Кухнята е сърцето на вашия дом. Следователно, тя трябва да бъде не само удобна и функционална, но и красива.

Как да освежите интериора на кухнята, без да прибягвате до скъпи ремонти, разказа дизайнерът за Express.co.uk. И в тези съвети е добре да се вслушате, ако искате да направите кухнята си по-интересна.

В наши дни кухните се използват не само за готвене, но и за забавление и почивка. Освен това, една елегантна и модерна кухня значително ще повиши стойността на вашия имот, ако внезапно решите да го продадете или отдадете под наем.

Добавете цвят

Боядисването на кухненските повърхности, независимо дали са стени или шкафове, е ключът към създаването на ефектна кухня. Цветът е чудесен начин да накарате вашата кухня да се откроява. В момента смелите монохромни схеми се считат за актуални. Опитайте да играете с три или четири различни нюанса от един и същи цвят във вашата кухня.

Можете да пребоядисате шкафове и рафтове, стени, таван и дори плотове.

Ако искате да внесете цвят във вашата кухня, но искате да запазите пространството възможно най-неутрално, боядисайте вътрешността на вашите шкафове. За тези с неутрална цветова схема за кухнята, добавянето на ярко синьо, пастелно розово или изискано зелено вътре в шкафовете може да помогне да придадете индивидуалност на пространството. Ще изглежда много ефектно за кухни с витрини.

Как да изберем цветова схема

Изборът на цвят за вашето пространство е едно от най-важните решения, които някога ще вземете. Важно е да използвате личното си чувство за стил, когато избирате цвят, а не просто да преглеждате списания за домашно хоби и социални медии за вдъхновение.

Погледнете в собствения си гардероб, погледнете предметите в дома си и произведенията на изкуството, които ви привличат, за да видите коя е любимата ви цветова палитра.

Помислете за светлината

В допълнение към избора на цветовете, които харесвате, винаги трябва да имате предвид светлината във вашето пространство. Естествената слънчева светлина влияе на всичко, особено на цвета. Можете да подчертаете това с оборудване и работни повърхности, които отразяват светлината.

Можете да улавяте и отразявате светлината с помощта на метални повърхности и кухненски прибори. Купете хромирани или медни съдове, вази, свещници, сменете неутрално бяла електрическа кана с метална. Можете също така да пресадите цветята в саксии със златно или сребърно покритие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *