More
Social Media

Как да изберем цвят за интериора?

pixabay

Изборът на цвят за интериорна декорация може би може да се нарече едно от ключовите решения, които трябва да вземете, когато декорирате апартамента си.

Тъй като атмосферата, настроението и възприемането на пространството зависят от цвета, дизайнерът Юлия Тичино съветва да се подходи към този въпрос с пълна отговорност и да се разбере как различните цветове влияят на психологическото състояние на човека.

Зелено

Този цвят и различните му нюанси винаги са били популярни и има обяснение за това: зеленото е най-хармонично и приятно за възприемане. Помага ви да се успокоите, да преодолеете умората и да се концентрирате върху задачата.

Синьо

Основната функция на синьото е да успокоява и отпуска, но внимавайте: използването му твърде много, без да се разрежда с други нюанси, може да доведе до депресия.

Жълто

Идеален за декориране на вашето работно пространство, тъй като ободрява, помага ви да се концентрирате и предотвратява бездействието. Поради тази причина не се препоръчва използването на жълт цвят в спалнята.

Виолетово

Този цвят най-често се избира от креативни личности, тъй като е красив, чувствен и вдъхновяващ. Освен това, лилавото се свързва с началото на нещо ново. Има обаче и недостатък – бързо омръзва и става депресиращо.

Сив

Сивият цвят успокоява. Сянката, за която говорим сега, помага за известно време да заглушите емоциите и да погледнете проблема със свеж поглед. В допълнение, този цвят е идеален за апартамента на двойка, състояща се от холеричен човек и меланхоличен човек. Основното нещо е да намерите подходящ съпътстващ нюанс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *