More
Social Media

Как да зонирате стая без ремонт – гениални идеи

pixabay

Просторно студио или малък апартамент – всички тези конвенции не са важни, когато става въпрос за зониране на пространството. Експерт ни каза какви опции могат да се използват за разделяне на апартамент на функционални зони.

Най-лесният начин (а и по-евтин, какво да крием) е да използвате плътни завеси като преграда. Между другото, изобщо не е необходимо да купувате плътни завеси – можете дори да се ограничите до завеси от въже или конци.

Рафтовете са не по-малко популярни като начин за разделяне на пространството. Особено удобно е, че с помощта на тази мебел ще можете не само да реализирате плановете си, но и да организирате допълнителни места за съхранение – като, така да се каже, страничен ефект.

Напоследък в интериора все по-често се срещат ламели, които също спомагат за създаването на усещане за уединение, без да натоварват пространството. Освен това, за тази цел служат всички видове прегради, които могат да бъдат под формата на плъзгащи се врати, сгъваеми книги и акордеони, както и паравани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *