More
Social Media

Какво да правим с боята, останала след ремонта: 7 практични идеи

pixabay

След ремонт често остава боя, която не искате да оставяте и да я изхвърлите. Събрахме идеи за използването му в полза на интериора.

Боите на водна основа, акрилни, поливинилацетатни (PVA), латексови бои не вредят на околната среда, така че могат да бъдат изсушени и изхвърлени като обикновен битов отпадък . Но смесите на базата на смоли (алкидни, маслени и емайлирани) трябва да се предават в пунктовете за събиране на опасни вещества. Списъкът може да бъде намерен на карта, създадена от Грийнпийс. Но е по-добре да не се притеснявате и да използвате за вашите нужди.

1. Столове

Старите дървени столове ще изглеждат нови в интериора, ако са шлифовани и боядисани в ярки или, обратно, спокойни цветове. След като боята изсъхне, покрийте мебелите със слой лак.

2. Врата

Може да решите да предприемете смела стъпка и да боядисате интериорните врати в различен нюанс.Старото покритие трябва да се отстрани със специален инструмент, да се замажат неравностите и да се нанесе желаният цвят.Емайловите бои изглеждат много добре, вратите не се нуждаят от лакиране. Не забравяйте да изберете правилните дръжки.

3. Огледало

Можете да направите модерен ефект на стареене, като нанесете нов слой върху старата боя, оставите я да изсъхне и преминете с шкурка, създавайки драскотини. Огледало в такава винтидж рамка ще се впише добре в селски стил, като Прованс .

4. Настолна лампа

Ако не искате драстични промени, боядисайте настолната си лампа.Освен това можете да промените цвета на крака или абажура или напълно да го направите монофоничен.Сега работният плот не изглежда толкова скучен и скучен.

5. Детска стая

Ако са останали много многоцветни бои, тогава можете да добавите яркост към детската стая – вземете шаблони и нарисувайте цял зоопарк. По същия начин можете да трансформирате беседка в страната, ограда, пейки, стълби, саксии или градински пътеки .

6. Рамка

Без значение какво украсява стените ви: снимки на щастливи моменти, плакати или репродукции на известни картини, можете да не променяте съдържанието, а да боядисате само рамките в един или различни цветове.ОТНОСНОспециален трик е, че такава техника създава определено настроение. Например неоновите цветове се пренасят в 90-те години, а светлите цветове придават строгост и сбитост.

7. Кухненски комплект

Купуването на нова кухня е твърде скъпо в наши дни. Но можете да актуализирате фасадата с остатъци от боя. Направете горните шкафове светли, а долните шкафове в успокояващи цветове. Но преди работа вратите трябва да бъдат отстранени и окачени обратно след пълно изсъхване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *