More
Social Media

Какво да засадите там, където растат ягоди?

pixabay

Казват, че след ягоди почвата е напълно изтощена и не всяка реколта през следващата година на това място ще даде поносима реколта.

Също така има болести с вредители, които плодът може да остави след себе си като спомен. Следователно правилата на сеитбообращението трябва да се знаят просто наизуст.

Лук

Ако има опасения, че нещо няма да върви по план, най-лесно ще бъде да засадите лук. Някои градинари настояват, че трябва да бъдат изключително кореноплодни култури.

Морков

Това наистина е най-добрият вариант. Той не се страхува от болести и вредители, които могат да останат след ягодите. И тази култура е в състояние да консумира необходимия азот от въздуха.

Бобови растения

Те ще помогнат за запълване на липсата на азот в почвата и ще дадат добра реколта. В резултат на това ще бъде възможно да се подготви добре почвата за засаждане на зеленчуци и да не се оставят без доставки.

Пъпеши, тиквички и краставици

Може да се засажда при добавяне на торове, в противен случай нито една от тези култури няма да даде добра реколта.

Чесън

Това е естествен противогъбичен агент. Може да отблъсне паразитни насекоми. Ще бъде добре да добавите магданоз, копър и целина в пътеката. По този начин можете да се отървете от червеите.

Не може да се засажда след ягоди

Първо, това са ягоди, както и малини. Те страдат от подобни заболявания и почвата ще бъде изтощена, за да жъне добра реколта.

Второ, лоша идея със засаждане на картофи и домати. Тук същата причина – болести.

Трето, ягодите могат да бъдат върнати на старото им място не по-рано от 4-5 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *