More
Social Media

Какви стайни растения не се препоръчва да държите у дома?

pixabay

В повечето случаи принципът за избор на стайни растения за дома е прост: ние разчитаме на нашето разбиране за естетика.

Какви цветя не е препоръчително да се отглеждат у дома в определени случаи

Дифенбахия

Това стайно растение пленява мнозина от пръв поглед със своята красота и привлекателност. Хората, които нямат дечурлига и домашни любимци, могат да купят ефектно цвете.

Дифенбахията е идеална за всеки интериор.

Азалия

Това цвете може да си позволят само хора без животни, живеещи в апартаменти с добра вентилация. Азалията е отровно растение.

Ако дори малко количество растителен материал попадне в тялото, това ще предизвика лоши последици. Силно не се препоръчва да оставяте азалията в спалнята или друга стая, където прекарвате много време.

Монстера

Това цвете успя да се хареса на много хора с луксозния си външен вид, което не е изненадващо. Въпреки това, само опитен производител може да се справи с монстерата.

Дори банален контакт с растението може сериозно да увреди кожата.

кактуси

Те се смятат за идеални за хора, които нямат възможност да се грижат за “капризни” цветя. В същото време кактусите изглеждат впечатляващо.

Смята се обаче, че растенията носят провал в живота и дори раздор в семейния живот.

Папрати

Много хора харесват появата на папрати, тъй като изглеждат много интересни, напомнящи за дивата природа и забележимо украсяват интериора.

Това растение обаче е вампир. Ако в къщата има папрати, тогава стопаните  ще се почувстват депресирани, уморени и изтощени.

Бръшлян

Той може безопасно да се постави близо до къщата, но не трябва да се засаждат в апартаменти. Смята се, че бръшлянът няма да позволи на никой мъж да остане в къщата.

А това е много опасно както за семейни, така и за самотни хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *