More
Social Media

Елегантност и комфорт: 4 тенденции в интериорния дизайн от Париж

pixabay

Представители на световната дизайнерска общност се събраха в Париж за изложенията Maison et Objet и Paris Deco Off, където големи марки представиха колекциите си мебели и декори. Експертите идентифицираха няколко тенденции, които могат да се видят в новите продукти и според тях ще преобладават през 2024 г. Те посочиха поне четири тенденции, които ще направят апартамента по-елегантен и уютен.

Плетено злато

Специалистите бяха очаровани от тъканото злато, което беше представено на изложби. Новите килими и черги бяха покрити със златни тъкани. Според експерти включването на злато в интериора, особено в плетена форма, може да направи дизайна на пространството по-изтънчен и богат. За пример е даден и светъл диван със златни акценти.

Камуфлажно зелено

Като цветова тенденция зеленото е тук, за да остане и през 2024 г. Това е символ на спокойно пространство, което помага да се отпуснете, когато е необходимо, но също така ободрява. Има обаче фина промяна от шам-фъстък, който доминираше през 2023 г., към камуфлажно зелено. Вижда се върху текстурирани тапети от белгийска марка.

Нова джунгла

Хипнотизиращата многопластова тема за джунглата отново е на мода, казват експерти. Очаква се мотивът на джунглата да стане популярен избор за тапет. Подобни решения могат да превърнат и най-градските пространства в естествено кътче. Експерти казаха, че тази тенденция се съчетава добре с тенденцията за камуфлажно зелено, което изглежда хармонично с нюанси на розово, синьо и жълто.

Ивица

Друго откритие на изложенията в Париж е завръщането на модата на принтовете на райета. Според експерти наличието на щампа на райе във вашето пространство е добър начин да добавите смел модел към дома си, тъй като той няма да затрупа вашия декор и ще върви с много неща. Ивицата може да бъде навсякъде – от чаршафи до тапети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *