More
Social Media

Да поливаме ли ягодите есента с инфузия на коприва и лопен

pixabay

Инфузията, за приготвянето на която е използвана коприва, също така и  лопен, е високо ценена от много любители градинари.

Но дори и такива много полезни торове трябва да се използват разумно, отбелязва експертът от мрежовото издание BelNovosti, учен агроном, ландшафтен дизайнер Анастасия Коврижных.

За да разберете в какви ситуации е забранено използването на такива торове, трябва да припомним, че тези съединения съдържат голямо количество азот.

Ето защо не трябва да използвате инфузия от коприва и лопен, за да поливате ягодовото си „насаждение“ през есента.  В противен случай няма да помогнете, а напротив, ще навредите на растенията.

Работата е там, че азотът стимулира растежа на листата и мустаците, а през въпросния период от време ягодите изобщо не се нуждаят от това. Сега храстите полагат цветни пъпки, които са отговорни за реколтата през следващия сезон.

Вместо това през септември трябва да се погрижите да подхранвате ягодовите храсти с минерални торове, които включват калий, манган, магнезий, фосфор и други хранителни вещества.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *