More
Social Media

Грешки при ремонт на банята, които ви подлудяват

pixabay

Събирайки сили и възнамерявайки да направите ремонт в банята, трябва да се опитате да се въздържате от фатални грешки.

В този случай ще трябва да отделите време и усилия, а резултатът ще бъде далеч от желаното и практичното. Майсторите посочиха два варианта за довършване на банята, които скоро могат да ви подлудят.

Таван

Банята в жилищна сграда е точно този случай, когато всички елементи на декора трябва да са практични и да не са зависими от влагата. Не е нужно да изучавате статистика, за да разберете къде съседите най-често се наводняват: не в кухнята, а в банята. Следователно опцията за завършване на тавана с гипсокартон изобщо не е удачен вариант.

В допълнение, завършването на тавана с гипсокартон се счита за скъпа и трудна задача. Като се има предвид, че след теч конструкцията бързо ще стане неизползваема, самата мисъл, че ще трябва да се направи ремонт в банята още веднъж, макар и с чужди пари, може да ви подлуди.

Стени

Често новодомците грешат с желанието да закрият инсталацията, както и нишата, в която цялата водопроводна инсталация е положена, с плочки. Още един пример за безполезен и непрактичен ремонт.

Първо, могат да възникнат проблеми със самата водопроводна инсталация и тогава просто няма да може да се коригира повредата, без да се демонтира част от стената.

Второ, може да има проблеми с водоснабдяването и тогава ще е необходимо да се осигури достъп на специалисти до тръбите, скрити в нишата.

Много по-практичен вариант е да се използват MDF панели или други леки материали за декорация, които са по-евтини и не създават ненужни проблеми при демонтажа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *