1. Защо да се регистрирам?
Аз съм Потребител. Защо да се регистрирам?
Имаме фирмен сайт. Защо да регистрирам Фирмата си в Doma.bg?
2. Безплатна ли е регистрацията и представянето в Doma.bg?
3: Как се търси фирма, продукт, обява, промоция? КЛЮЧОВИ ДУМИ.
Как мога да намеря продукт или фирма?
4: Правила за работа в doma.bg
Защо е коригиран фирменият и/или продуктов профил?
5: Регистрация, активиране на акаунт и вход
6: Регистриран съм. Защо не влизам в акаунта си?
7: Основни менюта в сайта и работа с тях
8: Меню Моят профил
9. Меню Настройки
Как да сменя името или паролата си?
10: Меню поща
Получили сте запитване, как да отговорите?
Защо не виждам emaila изпращача?
11: МЕНЮ КОНТАКТИ
12: МЕНЮ ФИРМА (ПРОЧЕТЕТЕ ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ)
13: ФИРМЕН ЗНАК. ЛОГО НА ФИРМАТА
14: ОПИСАНИЕ НА ФИРМА
15: Информация за контакт. Адреси
16: Меню Продукти
Как се Добавя на нов продукт? !!!!!Редактиране!!!!!!
17: Добавяне на промоция
18: Добавяне на Обява

1. Защо да се регистрирам
Порталът doma.bg предлага систематизирана информация относно обзавеждане, мебели, интериор. Част от услугите се предлагат за ползване от потрбителите без регистрация. Всички предлагани модули и услуги за фирми, изискват регистрация. Услуги неизискващи регистрация са: търсене на фирми, търсене на продукти, търсене на продукти в промоция, както и намиране на идеи за обзавеждане представени под формата на статии, потребителски идеи за дома, галерии, получаване на информация относно изложения, новини и новости в областта на обзавеждането.

1.1 Аз съм Потребител. Защо да се регистрирам?
С регистрацията си всеки потребител получава допълнителни услуги - пълен достъп до фирмените профили, изпращане на запитване използвайки пощата в портала, добавяне в наблюдавани на фирми, продукти, промоции или идея - статия, снимка или албум, както и коментиране и даване на мнения в сайта.

1.2 Имаме фирмен сайт. Защо да регистрираме Фирмата си в Doma.bg? .
Doma.bg е позиционирн портал в първите места по търсени ключови думи в търсачките. Представяйки вашата фирма и фирмен сайт, вие увеличавате трафика на потребителите, къПравила за работа в doma.bgм вас и вашата фирма и продукти. Doma.bg ви предлага един уникален подход при достигането на вашият сегмент от потребители.
Doma.bg предоставя Безплатни възможности на всяка фирма в областта на обзавеждането, строителството и ремонта да представи фирмата и продуктите си на повече клиенти. С предплатените акаунти и някои от платените услуги, увеличаващи двойно трафика към вашят профил - публикуване на ВИП продуктови профили, публикуване на ВИП обяви, вие давате шанс на потребителите на научат за вас, и да закупят продукта точно от вас.

2. Безплатна ли е регистрацията и представянето в Doma.bg?
Регистрацията в портала е напълно Безплатна. Предоставяме възможност за регистрация на потребители, както и регистрация и представяния на Фирми. Фирмите могат да се възползват от някои от платените абонаменти или платените услуги без абонамент, с цел популяризиране на продукти, новини, новооткрити магазини или популяризиране на самата фирма.

3. Как се търси фирма, продукт, обява, идея? КЛЮЧОВИ ДУМИ.
За да потърсите информация в сайта, попълнете ключова дума в търсачката, намираща се в навигационното поле. Търсачката позволява търсене чрез ключови думи по фирма или продукт с допълнително филтриране по населено място за наличие на офис или представителство на фирмата предлагаща продукта.

Ключови думи
Ключовите думи за търсене на фирма са попълнени от фирмата в съответствие с предмета на дейност и интересите на фирмата. Ключовите думи за продукта са попълнени от фирмата предлагаща съответния продукт в съответствие със спецификата и характеристиките на продукта.
Ключовите думи позволяват, на потребителите да открият вашата фирма, при търсене в търсачките на фирма предлагаща и/или търсеща съответната дума.
ВАЖНО!!!
Съвет към фирмите за попълване на ключови думи.
Попълвайте всички възможни комбинации на думи, които биха търсили вашите потребители, и които биха предложили вашите партньори и доставчици - вие ги познавате най-добре. Включително давайки си сметка и за единствено (мебел, стол, маса, диван, легло, хол, холна, холова, корито, вана, тапет) и множествено число (мебели, столове, маси, дивани, легла, холове, холни, холови, корита, вани, тапети) на думите, които посочвате като ключови. Имайте в предвид, че администратора на портала си запазва правото да коригира ключовите думи, с цел по добра оптимизация и намиране на вашият фирмен и продуктор профил от търсачкита.

4: Правила за работа в doma.bg
Още при регистрирането си вие сте изразили съгласие да спазвате всички условия за използването на предлаганите услуги в сайта
В doma.bg се пише на кирилица с изключение на случаите, в които се изисква употребата на друга азбука - При вписване на: e-mail адрес, уеб адрес, име на продукт с текст на чужд език. Всеки профил, който не отговаря на това условие ще бъде коригирано от администратор.
Забранено е публикуването на уеб адреси във фирмените, продуктовите профили, и в обява. Публикуван уеб адрес и препратка ще бъде премахван от администратор.

5: Регистрация, активиране на акаунт и вход
Порталът doma.bg, е отворен за регистрация както на физически лица (представени в лицето на регистрираните Потребители), така и за юридически лица (представени в лицето на регистрираните Фирми)
Регистрацията в doma.bg е доброволна и преминава през следните етапи:

1. Етап 1. Избор на тип акаунт: представен чрез изборът на един от двата бутона Регистрирай Фирма или Регистрирай Потребител, вие определяте от които услуги на портала желаете да се възползвате.

Регистрация на Потребител
1. За да се регистрирате като потребител е достатъчно да попълните във формата за регистрация име, град, пол, дата на раждане, валиден е-mail адрес за вход в системата, парола за влизане в doma.bg и да декларирате, че сте се запознали и сте съгласен и приемате Общите Условия за ползване на сайта.
2. Паролата трябва да е минимум 6 (букви на латиница и/или цифри) пр.(abc123, s4n5r6, ..)
3. Все още регистрацията е незавършена, Преминета към етап 2

Регистрация на Фирма
1. За да се регистрирате като Фирма е достатъчно да попълните във формата за регистрация Име на регистриращ, Име на фирма, Дейност, Кратко описание на фирмата (Минимум 100 символа ), посочване на категория в която извършва дейността, Валиден email, парола, както и декларация, вие регистриращият Фирмата сте запознат, съгласен и приемате Общите Условия за ползване на сайта.
2. Паролата трябва да е минимум 6 (букви на латиница и/или цифри) пр.(abc123, s4n5r6, ..)
3. Все още акаунта ви е неактивен, за да го активирате вижте етап 2

2. Етап 2. ЗАВЪРШВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА
На посочения от вас e-mail адрес (уникално потребителско име за вход в системата на doma.bg) ще получите e-mail съобщение за потвърждение на регистрацията си.
Активирането на акаунта става, чрез натискане на линка, изпратен на посоченият от вас email при попълването на регистрационната форма. След потвърждение на регистрацията си можете да се възползвате от пълния набор услуги на сайта, като за вход в системата се използват посочените от вас e-mail адрес и парола за достъп в doma.bg.

6: Регистриран съм. Защо не влизам в акаунта си?
Вероятностите за отказан достъп до вашият акаунт в DOMA.bg, са няколко:
- В случай, че сте се регистрирали и не се активирали акаунта си, чрез полученият линк за активация на акаунта, нямате достъп до него, докато не потвърдите вашата регистрация. Може да го направите като влезете в emaila който сте посочили при регистрацията в сайта и да активирате акауна чрез линка за активация,
- Имате активен акаунт, но не влизате в него - вероятността да се случи това е изтрит акаунт от администратора на портала. В случай че сте нарушили някои от правилата за ползване на услугите, администратора има право да изтрие вашият акаунт.

7: Основни менюта в сайта и работа с тях
За редови потребител
След Вход в системата на doma.bg имате достъп до следните менюта: Моят профил, Поща, Контакти, Наблюдавани, Албуми

За потребител с регистрирана Фирма
След Вход в системата на doma.bg следвайте стъпките за регистрация на вашата фирма и продукти.

След добавяне на фирма в сист
емата на doma.bg имате достъп до следните менюта: Моят профил, Поща, Контакти, Настройки, Фирма, Продукти, Обява, видими както в меню моя профил, така и в горният десен ъгъл след натискане на линка Моят прфил.

8: Меню Моят профил
Това меню съдържа бързи връзки към основните услуги, които предлага сайта.

9: Меню Настройки
Ви дава възможност да променяте някои от главните настройки на вашият профил а именно:
Лични данни горе
Вашето Име, Фамилия, Населено място.
Данните с които ви опознава ситемата.
Данните с които правите запитвания към фирмите.

Смяна на парола и тайна дума за идентификация
При желание от ваша страна или при съмнения за неоторизиран достъп на трети лица до услугите doma.bg с вашия акаунт, може във всеки един момент да смените паролата си, през меню Настройки.
ВАЖНО!!!
Препоръчваме ви за да си запазите правото и за да се предпазите от всякакъв последващ неоторизиран достъп до вашия акаунт при първото влизане във вашия акаунт, веднага след потвърждението на регистрацията, да попълните полето “Тайна дума”. Тя е вашата гаранция за сигурността на акаунта ви. Освен това е необходима за идентифицирането ви от системата, в случай, че забравите или загубите вашата парола за достъп.

10: Меню Поща
Меню поща ви дава възможност да кореспондирате с потребителите на сайта, ваши клиенти, чрез вътрешната система на doma.bg.

Получили сте запитване, как да отговорите?
Влизайки в меню поща вие виждате, съобщението което сте получили. За да отговорите е нужно да влезете в съобщението и да натиснете бутона отговори.

Съдържа съобщенията, които сте получили от останалите потребители на системата и служебни съобщения от doma.bg.
Работа с Функциите на “Поща”
Изтрий съобщението-изтрива избраното съобщение.
Изтрий всички съобщения-изтрива всички съобщения от “Поща”
Добави в контакти-добавя избрания фирмен контакт в Меню “Контакти”
В режим четене на съобщение можете да отговорите на подателя на съобщението.
Бутон Покажи изпратени: съхраняват се изпратените съобщения.

Защо не виждам email-a на изпращача?
Политиката на портала не насърчава издаването на личните данни на потребителите, включително и техните email адреси.
В случай, че желаете да кореспондирате с потребител, изпратил ви запитване, можете да използвате вътрешната поща на портала.

11: Меню Контакти
Съдържа контактите които сте избрали да запазите за бърз достъп до интересуващи ви фирми.
Дава информация за Името на фирмата, Описание на фирмата, Уеб адрес на фирмата (ако фирмата е посочила такъв в контактната информация).
Позволява да изпращате запитване (събощение) към фирмата.

12: Меню Фирма (прочетете Общите Условия)
Базова информация:
Данните на вашата фирма, които ще бъдат достояние на потребителите на сайта
Име на фирма: името с което ще ви виждат потребителите на сайта
Дейност: Предмет на дейност на фирмата
Категории: Категориите към които се причислява фирмата в най-голяма степен, с възможност за избор на две категории. Уеб адрес: адреса на фирмения ви уебсайт.
13: Фирмен знак. Лого на фирмата
Опознавателния знак на вашата фирма, който ще виждат потребителите на сайта, когато открият фирмата ви при търсене на фирма или посетят фирмения ви профил след откриване на предлаган от вас интересуващ ги продукт.

14: Описание на фирма
Текста който ще виждат потребителите на сайта, когато посетят фирмения ви профил.
Описание на фирмата ви. До 1000 символа, за повече описание погледнете платените абонаменти.

15: Информация за контакт. Адреси
doma.bg ви дава възможност да публикувате информация за всички ваши офиси, търговски адреси и представителства със следните данни:
1.Населено място
2.Адрес: квартал, улица, №, етаж, ап. !!!! До 64 символа!!!!
3.Три номера за контакт по телефон
4.Работно време
5. Е-mail адрес за връзка със съответния офис или представитество.

16: Меню Продукти
Меню продукти показва всички продукти, които фирмата е публикувала и е направила достъпни за търсене от потребителите на сайта.
В меню Продукти имате възможност да преглеждате и редактирате публикуваните от вас продукти, Да добавяте нови продукти, Да изтривате съществуващи, Да качвате продукти в Промоционални.

Добавяне на нов продукт: !!!!!Редактиране!!!!!!
Добавянето на нов продукт преминава през няколко лесни за изпълнение етапа.
• Указване на път от локалния ви компютър и upload на изображение на продукта на сървъра на сайта.
ВАЖНО!!!
Има ограничение за големината и разширението на файловете: Файлове до 100Kb, Само файлове с разширение JPG, GIF, PNG.
ВАЖНО!!!
След като сте качили изображението на продукта е необходимо да попълните:
• Име на продукта (според приетата продуктова символика и класификация)
• Цена на продукта. (Крайна цена в Лева към клиент с включено ДДС за 1 брой)
• Описание на продукта: подробно описание на продукта, което потребителите ще виждат при разглеждане на продукта.
СЪВЕТ колкото повече информация за конкретния продукт публикувате, толкова по голям интерес ще предизвикат у потребителите .
• Избор на категорията към която принадлежи.
• Описание на ключовите думи, необходими за търсачката, чрез който потребителите откриват предлаганите от вас продукти

17: Добавяне на Промоция
За да добавите промоция е нужно да сте въвели продукт.
Влизайки в моят профил вие имате бърз достъп до меню Промоции, даващо ви възможност да селектирате даденият продукт, след което да натиснете добави в промоции и да го направите Промоционален. Промоционалните продукти излизат в меню ПРОМОЦИИ, както и във всички категорийни страници в определено промоционално каре.

18: Добавяне на Обява

За да публикувате обява е нужна фирмена регистрация в портала.
От моя профил избирате линка Обяви, в който имате възможност да попълните всички полета: име на обявата, съдържание с минимално изискване за символи, както и ключови думи с които тя ще бъде откривана.
Тук може да видите също и оставащото време на вашата активна обява.
Doma.bg
Дата на актуализация: 14.09.2009
за връзка: contact@doma.bg
Обзавеждане, интериор, Каталог фирми
Моят профил